VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI TÜRK TATLILARI
SARAY
SÜTLAÇ Bütün malzemeler
tarçın hariç sütlaçtaki gibidir. 6 tane konserve şeftali dilimi
(Yarımları) 1 bardak konserve şeftali suyu 1/2 bardak şeker 1 yemek
kaşığı limon suyu 1 bardak kremşanti 1/2 bardak dövülmüş, kabuğu
çıkarılmış badem veya 1/4 bardak ufalanmış antep fıstığı Hazır şeftali
yarımlarını bir bardak kendi konserve suyunda yarım bardak su ve limon suyu
ekleyip tüm suyu çekilene kadar pişirin. Çok yumuşak ve tatlı şeftaliler elde
edin. Soğutun ve dolapta bekleyip koyulaşmış sütlaç tabaklarının üstüne bir
yarım şeftaliyi yavaşça yerleştirin. Şeftali dilimlerinin üzerine iki tatlı
kaşığı kremşanti ve onun üstüne de bir tatlı kaşığı dövülmüş badem veya bir
tutam antep fıstığı koyun.
|