Yoğurt Soslu Biber Kızartması

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

SEBZE YEMEKLERİ

YOĞURT SOSLU BİBER KIZARTMASI

12 tatlı sivri biber
1 bardak yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 bardak ayçiçeği yağı

Biberlerin başlarını kesip yıkayın ve iyice kurutun. Kızartma tenceresine yağı koyup iyice kızdığında biberleri koyup her tarafı eşit kızarana kadar kızartın. Tüm biberler kızardıktan sonra tuz ve dövülmüş sarmısakları yoğurtla karıştırıp biberlerin üzerine dökün. Biraz soğuduğunda servis yapın.

Servis 3 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1092 kez gösterilmiştir.