Mercimek Salatası

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

SALATALAR

MERCİMEK SALATASI

3/4 bardak yeşil mercimek
2 bardak sıcak su
1 demet (yaklaşık bir düzine) yeşil soğan
1/2 bardak kıyılmış maydanoz
Tuz, biber
1/2 bardak sirke ve tuz (Her birinden 1/4 bardak)

Mercimeği akşamdan suya koyun. Sonra yıkayıp 2 bardak kaynar suda, lapa olmadan iyice yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdürün ve bir kaba alın, küçük küçük kesilmiş yeşil soğanlar ve diğer malzemelerin hepsini ekleyin. İyice karıştırıp zeytinle süsleyin.

Servis 4 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1071 kez gösterilmiştir.