VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI SALATALAR KISIR
Diğer Ortadoğu
ülkelerinde bu salatanın bir versiyonuna 'tabuli' denir. 1 bardak ince
bulgur 1/2 domates salçası 1 büyük domates 10 tane küçük kesilmiş
soğan 1 bardak kıyılmış maydanoz 1 bardak sıcak su 1 büyük kesilmiş
dolmalık biber 2 tatlı kaşığı acı kırmızı biber 1/2 bardak
zeytinyağı 1/2 bardak sirke 2 tatlı kaşığı tuz Bulguru büyük bir
kaba koyun ve üzerine sıcak suyu gezdirin. Kapağını kapatıp yarım saat bekletin.
Sonra kapağı alıp, salça, sirke, yağ ve tuzu koyup iyice karıştırın. Geri kalan
malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırın ve marul yaprakları dizilmiş servis
tabağına tepeleme koyun. Servis 6
kişiliktir.
|