VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI SEBZE
YEMEKLERİ TÜRLÜ 250 gr. taze
fasulye 250 gr. kabak 3 orta boy soğan 3 orta boy domates 2 küçük
patates 1 küçük patlıcan 250 gr. bamya 4 diş sarımsak 1/2 bardak
doğranmış maydanoz 1/2 bardak doğranmış dereotu veya 2 tatlı kaşığı dereotu
kurusu 1/2 bardak doğranmış nane veya 2 tatlı kaşığı kuru nane 2 tatlı
kaşığı limon suyu 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 1
bardak su 1/2 bardak zeytinyağı veya mısırözü yağı 1 dolmalık biber
Taze fasulyeleri
ikiye kesin, kabakları soyun önce dörde sonra ikiye kesin. Soğanları
boylamasına, domatesleri altı parçaya, patatesleri küçük küçük, patlıcanları
şerit halinde soyup önce ikiye sonra dörde, bamyaların sadece baş kısmını koni
biçiminde (bamyalar küçük olmalıdır) kesin. Dolmalık biberi de halka halka
kesin. Bütün sebzeleri ve
diğer malzemeleri tencereye koyup sebzeler lapa olmadan yumuşayıncaya kadar
pişirin. Oda sıcaklığında servis edin. Servis 8
kişiliktir.
|