Türlü

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

SEBZE YEMEKLERİ

TÜRLÜ

250 gr. taze fasulye
250 gr. kabak
3 orta boy soğan
3 orta boy domates
2 küçük patates
1 küçük patlıcan
250 gr. bamya
4 diş sarımsak
1/2 bardak doğranmış maydanoz
1/2 bardak doğranmış dereotu veya 2 tatlı kaşığı dereotu kurusu
1/2 bardak doğranmış nane veya 2 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak su
1/2 bardak zeytinyağı veya mısırözü yağı
1 dolmalık biber

Taze fasulyeleri ikiye kesin, kabakları soyun önce dörde sonra ikiye kesin. Soğanları boylamasına, domatesleri altı parçaya, patatesleri küçük küçük, patlıcanları şerit halinde soyup önce ikiye sonra dörde, bamyaların sadece baş kısmını koni biçiminde (bamyalar küçük olmalıdır) kesin. Dolmalık biberi de halka halka kesin.

Bütün sebzeleri ve diğer malzemeleri tencereye koyup sebzeler lapa olmadan yumuşayıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığında servis edin.

Servis 8 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 847 kez gösterilmiştir.