VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI SEBZE
YEMEKLERİ PİRİNÇLİ
ISPANAK 750 gr. taze
ıspanak (veya dondurulmuş) 1/4 bardak pirinç 1 büyük soğan,
doğranmış 1/4 bardak ayçicek veya zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı
kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı karabiber 1/4 bardak su Ispanakları yıkayıp
suyunu süzdürün ve doğrayın (isterseniz doğranmış dondurulmuş ıspanak
kullanabilirsiniz) Tencereye yağı, doğranmış soğanları koyun ve soğanlar
pembeleşinceye kadar karıştırıp pişirin. Ispanakla pirinci ve diğer malzemeleri
ekleyip üstünü kapatın ve yaklaşık olarak yirmi dakika pirinç pişene kadar
pişirin. Sıcakken sarmısaklı yoğurtla veya biraz limon suyu ile servis
edin.
|