Pirinçli Ispanak

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

SEBZE YEMEKLERİ

PİRİNÇLİ ISPANAK

750 gr. taze ıspanak (veya dondurulmuş)
1/4 bardak pirinç
1 büyük soğan, doğranmış
1/4 bardak ayçicek veya zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1/4 bardak su

Ispanakları yıkayıp suyunu süzdürün ve doğrayın (isterseniz doğranmış dondurulmuş ıspanak kullanabilirsiniz) Tencereye yağı, doğranmış soğanları koyun ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırıp pişirin. Ispanakla pirinci ve diğer malzemeleri ekleyip üstünü kapatın ve yaklaşık olarak yirmi dakika pirinç pişene kadar pişirin. Sıcakken sarmısaklı yoğurtla veya biraz limon suyu ile servis edin.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1649 kez gösterilmiştir.