VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI PİLAVLAR DEREOTLU
PİLAV 1 bardak
pirinç 1 küçük soğan, çok küçük doğranmış 2 yemek kaşığı tereyağı 1/2
bardak doğranmış dereotu 1,5 bardak kaynar su Yeterince tuz ve
biber Küçük bir tencerede
tereyağını eritin, küçük küçük doğranmış soğanları koyup pembeleşene kadar
karıştırarak pişirin. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci koyup iki üç dakika
karıştırarak kavurun, kaynar suyu tuzu biberi de ekleyerek kapağını kapatın. 20
dakika çok kısık ateşe pişirmelisiniz sonra ateşi kapatıp iki kat halinde kağıt
havluyu yemeğin üstüne koyun tencerenin kapağını kapatın ve servis yapmadan önce
20 dakika dinlendirin. Servisten hemen önce doğranmış dereotunu ekleyip çatalla
yavaşça karıştırın. Servis 4
kişiliktir.
|