Sebze Çorbası

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

ÇORBALAR

SEBZE ÇORBASI

Küçük bir lahana göbeği
1 bardak küp şeklinde kesilmiş havuç
1 orta boy pırasa
1/2 bardak küp şeklinde kesilmiş patates
2 domates
1 büyük soğan
1/4 bardak pirinç
8 bardak su
2 tatlı kaşığı tuz
1 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
1/2 bardak tereyağı veya margarin

Soğanları ve domatesleri doğrayın ve bir tencerede eriyen margarin ya da tereyağına ekleyin. Soğan ve domatesler iyice pişene kadar karıştırarak pişirin. Tuz ve kırmızı biberi, sonra da küp küp kesilmiş bütün sebzeleri ve suyu koyun. Ağzını kapatıp bir saat veya daha fazla bir süre kaynatın. Eğer çorba çok koyulaşırsa bir bardak su daha eklenebilir. Dumanı tüterken servis yapın.

Servis 6-8 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1565 kez gösterilmiştir.