VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI ÇORBALAR SEBZE
ÇORBASI Küçük bir lahana
göbeği 1 bardak küp şeklinde kesilmiş havuç 1 orta boy pırasa 1/2
bardak küp şeklinde kesilmiş patates 2 domates 1 büyük soğan 1/4 bardak
pirinç 8 bardak su 2 tatlı kaşığı tuz 1 demet maydanoz 2 tatlı
kaşığı tatlı kırmızı biber 1/2 bardak tereyağı veya margarin Soğanları ve
domatesleri doğrayın ve bir tencerede eriyen margarin ya da tereyağına ekleyin.
Soğan ve domatesler iyice pişene kadar karıştırarak pişirin. Tuz ve kırmızı
biberi, sonra da küp küp kesilmiş bütün sebzeleri ve suyu koyun. Ağzını kapatıp
bir saat veya daha fazla bir süre kaynatın. Eğer çorba çok koyulaşırsa bir
bardak su daha eklenebilir. Dumanı tüterken servis yapın. Servis 6-8
kişiliktir.
|