VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI ÇORBALAR PİRİNÇLİ YOĞURT
ÇORBASI 1/2 bardak
pirinç 6 bardak su 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 bardak yoğurt 2 tatlı
kaşığı kuru nane (ufalanmış) veya çok ince doğranmış taze nane 1 yemek kaşığı
tereyağı veya margarin 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber Pirinci yıkayıp
süzün ve altı bardak su konmuş bir tencereye koyun ve pirinç iyice yumuşayıp
suyu kalınlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın. 2 bardak yoğurdu bir
kasede çatalla iyice çırpıp yumuşak hale getirin ve kaynamış pirince azar azar,
karıştırarak dökün. Tencereyi bir kenara alın ve başka bir tencerede tereyağını
eriterek kırmızı toz biberi ekleyin. Kabarcıkları çıkarmaya başladığı zaman
karıştırmadan önce çorbanın üstüne dökün, naneyi ekleyip servis
yapın. Servis 6-8
kişiliktir.
|