VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI BÖREKLER TEPSİ
BÖREĞİ 8 bardak un
4 yumurta
1 bardak su
6 tatlı kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak eritilmiş tereyağı veya margarin İçi : 4 bardak kesilmiş ıspanak yaprağı
2 büyük küçük küçük doğranmış soğan
1/2 bardak sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı karabiber
1 bardak ufalanmış beyaz peynir Büyük bir kaseye 8 bardak un koyup ortasını havuz gibi açın ve içine
yumurtaları, tuz, yağ ve yarım bardak suyu koyun. İyice karıştırıp yumuşak bir
hamur haline getirin. Her bir hamur topu 50 cm. lik yuvarlak daire
biçiminde açıldığında önceden yağlanmış pyrex ya da teflon tepsiye koyun.
Hamurun her bir katının arasına yarı süt yarı sıvıyağ (Bir bardak süt, yarım
bardak sıvıyağ) sürülmek suretiyle üstüste koyun. 4 kat tamamlanınca araya
harcını koyun (iki kat malzemeyle hazırlanmış olması gerekir) eşit bir şekilde
tüm zemini döşeyip üzerine dört kat hamur daha koyun. Son hamurun üstüne
eritilmiş tereyağı ve iyi çırpılmış yumurta sürülmelidir. Orta hararette bir
saat kadar pişirin ve istediğiniz büyüklükte kare şeklinde kesin. Not: Bu böreği
yapmak için hazır filo hamurunu satın alıp kullanabilirsiniz, fakat mutlaka iki
yaprak hamurunu tekmiş gibi kullanın ya da her yaprağın üstüne yağ
sürün.
|