Saray Sütlaç

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

TÜRK TATLILARI

SARAY SÜTLAÇ

Bütün malzemeler tarçın hariç sütlaçtaki gibidir.
6 tane konserve şeftali dilimi (Yarımları)
1 bardak konserve şeftali suyu
1/2 bardak şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 bardak kremşanti
1/2 bardak dövülmüş, kabuğu çıkarılmış badem veya 1/4 bardak ufalanmış antep fıstığı

Hazır şeftali yarımlarını bir bardak kendi konserve suyunda yarım bardak su ve limon suyu ekleyip tüm suyu çekilene kadar pişirin. Çok yumuşak ve tatlı şeftaliler elde edin. Soğutun ve dolapta bekleyip koyulaşmış sütlaç tabaklarının üstüne bir yarım şeftaliyi yavaşça yerleştirin. Şeftali dilimlerinin üzerine iki tatlı kaşığı kremşanti ve onun üstüne de bir tatlı kaşığı dövülmüş badem veya bir tutam antep fıstığı koyun.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1610 kez gösterilmiştir.