VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI SALATALAR PİYAZ
1 bardak kuru
fasulye 3 bardak sıcak su 3 katı haşlanmış yumurta 1 büyük soğan 1
büyük domates 1 dolmalık biber 1/2 bardak kıyılmış maydanoz 1/2 bardak
kıyılmış dereotu (veya 1 tatlı kaşığı kuru dereotu) 1 tatlı kaşığı
karabiber 8-10 tane siyah zeytin, üste konmak için. Geceden 2 bardak
soğuk suyla fasulyeleri ıslatın. Yıkayıp, iki bardak suda iyice yumuşak olana
kadar haşlayın (Eğer gerekirse daha su ekleyin, fasulyeler iyice yumuşak olmalı
ama erimemelidir.) Suyunu süzdürün ve salata kasesine veya derince bir kaba
alın. İnce ince halka halinde kesilmiş soğanı tuzlayıp mıncıklayın, acısını
alın. Sonra yıkayıp, süzün. Suyu süzülmüş ve soğumuş fasulyelere soğanları
ekleyin. Domatesleri ince ince, dolmalık biberi küçük doğrayın ve dereeotu,
maydanoz, soğan ve fasulyelerle karıştırın. Katı haşlanmış yumurtaları küçük
küçük parçalara böldükten sonra fasulye ve soğanların üzerine koyun. Tuz ve
biberini serpiştirip, ayrı ayrı bir kapta iyice karıştırılmış sirke ve yağı da
ekleyin. En son zeytinleri koyun. Servis 6
kişiliktir.
|