VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI SALATALAR PATLICAN
SALATASI 2 büyük
patlıcan 1/3 bardak zeytinyağı 1/3 bardak limon suyu 3 diş sarımsak
(dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 bardak sade yoğurt (isteğe bağlı) 1/4
bardak çok ince çekilmiş ceviziçi (isteğe bağlı) Patlıcanları
doğrudan ateşin (gaz veya elektrikli) üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar
pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır. Patlıcanın suyu çıktığında
ve iyice yumuşadıklarında ocağı söndürün ve soğumaya bırakın. Yanmış kabukların
tamamını dikkatlice soyun (hiç siyah nokta kalmasın). Bir çatalla ezin (blender
olmasın lütfen) ve tuz, yağ, limon suyunu ve dövülmüş sarmısakları ekleyin, eğer
yoğurt ve ceviz konacaksa onları da koyup iyice karıştırın. Üstünü ince kıyılmış
maydanoz, birkaç zeytinle süsleyin. Etrafına domates dilimleri de
konabilir. Servis 4
kişiliktir.
|