VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI SALATALAR FAVA 2 bardak kuru
bakla 3 bardak su 3 diş sarımsak (dövülmüş) 2 tatlı kaşığı tuz 2
tatlı kaşığı şeker 1/2 bardak zeytinyağı 1/2 bardak limon suyu Garnitür
olarak zeytin ve maydanoz (Yağ yerine 1/2 bardak tahin de
kullanılabilir.) Kuru baklayı
geceden suda ıslatın ve sonra 3 bardak suda çok eritmeden haşlayın. Baklayı ve
diğer malzemelerin tümünü blendere koyun (veya elde iyice karıştırın) ve iki
derin servis tabağına alın. Katılaştığında kare kare kesip zeytin ve maydanoz
garnitürlü servis yapın. (Tahin zeytinyağı yerine kullanıldığında, nohuttan
yapılan 'humus'un bir versiyonu olur, o zaman garnitür olarak kırmızı toz biber
de gerekir.)
|