Taze Fasulye

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

SEBZE YEMEKLERİ

TAZE FASULYE

1/2 kg taze fasulye
2 orta boy soğan, doğranmış
3 orta boy domates, soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1/3 bardak zeytin veya mısırözü yağı
1 bardak su

Fasulyeleri ikiye kesin. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Tüm malzemeleri su dahil ekleyerek fasulyeler yumuşayana kadar pişirin, gerekirse su ekleyin. Türk sebzeleri iyi pişmiş olmalıdır. Oda sıcaklığında servis edin.

Servis 3-4 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 735 kez gösterilmiştir.