Pirinçli Pırasa

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

SEBZE YEMEKLERİ

PİRİNÇLİ PIRASA

4 orta boy pırasa
2 orta boy havuç
1/2 bardak pirinç
1/4 bardak zeytinyağı veya ayçiçek yağı olabilir
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 bardak su

Pırasaları ve havuçları kesin (Pırasalar 2,5 cm, havuçlar 0,5 cm kalınlığında ) Diğer malzemeleri ekleyerek kapağını kapatın ve pirinç iyi pişene kadar orta hararette pişirin. Oda sıcaklığında, servis yapın.

Servis 3 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 844 kez gösterilmiştir.