VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI SEBZE
YEMEKLERİ PİLAKİ 1/2 kg kuru
fasulye 3 büyük soğan ve 3 büyük domates 1/2 bardak zeytinyağı 1/2
tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker 2 bardak su Yarım demet
maydanoz Kuru fasulyeyi
geceden beş bardak suda (2 bardak sudan ayrıca olarak) ıslatın. Aynı suda
fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın ve süzgece alın. Haşlanmış suyu dökün.
Soğanları doğrayıp yağı ekleyerek tencereye koyun ve soğan pembeleşene kadar
pişirin. Soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış domatesleri doğrayıp soğanlara
ekleyin, iyice yumuşayana kadar pişirin. Sonra yarı pişmiş fasulyeyi, şekeri,
tuzu ve suyu ekleyerek orta hararette yarım saat kadar veya fasulyeler iyice
pişene kadar pişirin ama fasulyelerin iyice erimemesi gerekir. Oda sıcaklığında
servis edilir. Servis 6
kişiliktir.
|