Mücver (Kabak Köftesi)

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

SEBZE YEMEKLERİ

MÜCVER (Kabak Köftesi)

4 orta boy kabak
1 bardak beyaz peynir
1/2 bardak doğranmış maydanoz
1/2 bardak doğranmış taze dereotu (1 tatlı kaşığı dereotu kurusu)
1 tatlı kaşığı toz karabiber
3 yumurta, çırpılmış
1 bardak un
1 bardak mısırözü yağı

Kabakları soyup bir kaseye rendeleyin, beyaz peyniri elinizde ufalayarak ekleyin ve yağ hariç diğer malzemeleri de koyarak çatalla iyice karıştırın. Tencereye yağı koyun, iyice kızdığında bu karışımdan bir yemek kaşığı alıp her iki taraf kızarana kadar kızartın. Sıcak servis yapın ama bu yemek soğuk yenirse de güzel olur.

Servis 4 kişiliktir.

Aynı karışımı 20'ye 30 cm boyutunda bir pyrex tabakta 350 derecelik fırında yarım saat pişirip kare kare keserek sıcakken servis yapabilirsiniz.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1993 kez gösterilmiştir.