Kereviz Yapraklı Nohut

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

SEBZE YEMEKLERİ

KEREVİZ YAPRAKLI NOHUT

1 bardak nohut (Eğer konservesi yoksa, 1 bardak nohut geceden suya yatırılmalı ve sonra tuzlu suda 1 saat haşlanmalıdır.)
1,5 bardak kereviz yaprağı
1/2 bardak doğranmış soğan
1/2 bardak mısırözü yağı
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz ve karabiber

Soğanlar pembeleşinceye kadar yağda öldürün ve yarı pişmiş nohutları ekleyerek birkaç dakika karıştırın. Sonra kereviz yapraklarını, şeker, tuz ve biberi ekleyin. 3/4 bardak suyu ekleyerek yaklaşık yarım saat pişirin. Nohutlar iyi pişmiş olmalı ve kerevizler erimemelidir. Ilıkken servis yapın.

Servis 6 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1867 kez gösterilmiştir.