VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI SEBZE
YEMEKLERİ KEREVİZ YAPRAKLI
NOHUT 1 bardak nohut
(Eğer konservesi yoksa, 1 bardak nohut geceden suya yatırılmalı ve sonra tuzlu
suda 1 saat haşlanmalıdır.) 1,5 bardak kereviz yaprağı 1/2 bardak
doğranmış soğan 1/2 bardak mısırözü yağı 1 tatlı kaşığı şeker Tuz ve
karabiber Soğanlar
pembeleşinceye kadar yağda öldürün ve yarı pişmiş nohutları ekleyerek birkaç
dakika karıştırın. Sonra kereviz yapraklarını, şeker, tuz ve biberi ekleyin. 3/4
bardak suyu ekleyerek yaklaşık yarım saat pişirin. Nohutlar iyi pişmiş olmalı ve
kerevizler erimemelidir. Ilıkken servis yapın. Servis 6
kişiliktir.
|