VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI SEBZE
YEMEKLERİ İMAM
BAYILDI 3 orta boy
patlıcan 3 küçük soğan 10 diş sarımsak 3 sivri biber 3 orta boy
domates 1 bardak zeytinyağı veya mısırözü yağı 1,5 tatlı kaşığı tuz 2
tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı karabiber 1 bardak doğranmış
maydanoz 1/2 bardak su Patlıcanları
şeritler halinde kesin ve içlerini uzunlamasına bıçakla yarın. Pek derin olmayan
bir tencereye yanyana dizin. Soğanları boylamasına, domatesleri küçük küçük,
sarmısakları ikiye ve biberleri halka halka kesin. Yağ ve su hariç diğer tüm
malzemeleri ekleyerek bu karışımı patlıcanların ortasına yerleştirin. Yağı
patlıcanların üzerinde gezdirerek dökün, suyunu koyarak soğan ve biberler
yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanları servis
tabağına almak isterseniz, parçalamadan koymaya dikkat ediniz. Oda sıcaklığında
servis yapın. Servis 3
kişiliktir.
|