Bezelye

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

SEBZE YEMEKLERİ

BEZELYE

1/2 kg taze bezelye
12 tane yeşil soğan, doğranmış
1/2 dereotu veya 2 tatlı kaşığı dereotu kurusu
1/4 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/3 bardak su

Tüm malzemeleri tencereye koyun. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar orta hararette pişirin. (Eğer dondurulmuş bezelye kullanılıyorsa soğanlar pişene kadar pişirin.) Oda sıcaklığında servis yapın.

Servis 3-4 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1225 kez gösterilmiştir.