Dereotlu Pilav

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

PİLAVLAR

DEREOTLU PİLAV

1 bardak pirinç
1 küçük soğan, çok küçük doğranmış
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 bardak doğranmış dereotu
1,5 bardak kaynar su
Yeterince tuz ve biber

Küçük bir tencerede tereyağını eritin, küçük küçük doğranmış soğanları koyup pembeleşene kadar karıştırarak pişirin. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci koyup iki üç dakika karıştırarak kavurun, kaynar suyu tuzu biberi de ekleyerek kapağını kapatın. 20 dakika çok kısık ateşe pişirmelisiniz sonra ateşi kapatıp iki kat halinde kağıt havluyu yemeğin üstüne koyun tencerenin kapağını kapatın ve servis yapmadan önce 20 dakika dinlendirin. Servisten hemen önce doğranmış dereotunu ekleyip çatalla yavaşça karıştırın.

Servis 4 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1077 kez gösterilmiştir.