VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI DOLMALAR LAHANA
DOLMASI 1 orta büyüklükte
lahana. Yaprakları gevşek olanı seçin. Tüm malzemeler biber dolmasındaki
gibidir ve aynı şekilde hazırlanır. Lahanayı kaynayan
tuzlu suya tencereye kök kısmı alta gelecek gibi yerleştirin beş dakika
haşlayın. Suyunu süzdürüp yaprakları tek tek koparın. Sert olan kök kısımlarını
kesip atın. Yapraklar avuçiçi büyüklüğünde olmalıdır. Herbirine bir tatlı kaşığı
dolusu harcından koyun. Karşılıklı köşeleri içine doğru sararak şişman bir puro
şekli elde edin. Uzunluğu 8-10 cm kadar olmalıdır. Sarmaları yanyana ve sonra
üstüste gelecek şekilde tencereye yerleştirin ve pişirin. Yemek soğuduğunda
dolmaları elinizle çıkarın ki şekilleri bozulmasın, dağılmasınlar. Limon
dilimleriyle veya dört ya da beş parçaya böldüğünüz limon parçalarıyla servis
edin. Çünkü insanlar dolmaya limon sıkıp yemeyi severler.
|