Domates Dolması

VEJETARYEN TÜRK MUTFAĞI

DOLMALAR

DOMATES DOLMASI

6 büyük sert domates
Geri kalan malzemeler biber dolmasındaki gibi olup yalnızca doğranmış domatesler yoktur.

Domatesleri alt tarafından kesin. Bu kısımlar domatesler dolduktan sonra kapak olarak kullanılacaktır. Domates içini bir tatlı kaşığıyla çıkarın ve bunları sonradan baharatlı soğuk domates suyu veya pirinçli domates çorbası için kullanın (tarifesi çorbalar kısmında verilmiştir.) Domatesleri tamamen doldurun ama yine çok taşacak biçimde olmasın üstlerini kestiğiniz kapak gibi domates parçalarıyla kapatın. 20 dakika kısık ateşte pirinç iyice pişene kadar pişirin. Soğutun ve oda sıcaklığında servis yapın.

Servis 6 kişiliktir.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1144 kez gösterilmiştir.