VEJETARYEN TÜRK
MUTFAĞI ÇORBALAR MERCİMEK
ÇORBASI 1 bardak
mercimek 1 yemek kaşığı kadar pirinç 1 tepeleme yemek kaşığı un 1 büyük
soğan, ince kıyılmış 2 büyük diş sarımsak 2 yemek kaşığı sirke 6
bardak su 1/4 bardak tereyağı veya margarin 2 tatlı kaşığı tuz Büyükçe bir
tencerede tereyağı veya margarini eritin, ince ince kıyılmış soğanı ekleyip çok
karartmadan pembeleşene kadar karıştırın. 6 bardak suyu ve tuzu ekleyip kaynama
noktasına getirin. Mercimeği ve pirinci yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya
ekleyin. Mercimek ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Eğer mercimekler
yumuşamadan önce çok su buharlaşmışsa bir bardak su daha ekleyin. (Pişme süresi
mercimeğin kalitesine bağlıdır.) Yarım bardak kadar soğuk su daha alıp unla
karıştırın ve pütürsüz bir sıvı elde edin. Bunu tencerede kaynayan pirinç ve
mercimeğe ilave edin. Bu çorbayı koyulaştırmak içindir ve unun pişmesi için 5-6
dakika daha pişirmelisiniz. 2 diş sarmısağı iyice dövüp sirke ile karıştırın ve
çorbaya dökün. Dumanı tüterken servis yapın. Servis 6-8
kişiliktir.
|