Malatya Mutfak Kültürü
Diğer Yiyecekler KISIR Tencerede su kaynatılır. Orta bulgurun üzerine bu su dökülür ve bulgurun
açılması sağlanır. Açılan bulgurun üzerine salça, doğranmış yeşil soğan,
maydanoz ve marul doğranıp bunlar hep birlikte yoğrulur. Tabaklara konularak
servis yapılır. SAMUTLU ÇİĞLEME Mercimek az haşlanır. Bir tavada yağda doğranmış kuru soğan, salçayla beraber
yakılır. Üzerine su eklenir. Su kaynadığında buna orta bulgur unundan az
eklenir. Azıcık da samut otu doğranarak aktarılır. 5 dk. kadar pişirilir. Bu malzemeler beraberce yoğrulur, avuç içinde sıkılarak köfte dökülür ve
yenilir. BULGUR HERLESİ Simit bulgur bir tencereye konulur. Su eklenir ve buna un karıştırılır. Yağ
eritilerek eklenir, tuzu konulur ve pişirilir. LAPA Bir miktar su tencereye konularak kaynatılarak, üzerine yarım kilogram kadar
düğür eklenir. Tuzu atıldıktan sonra karıştırılır. İyice pişmesi beklenir. Başka bir tarafta bir tava içerisinde tereyağında soğan kavrulur.
Pembeleştikten sonra pişmekte olan düğüre karıştırılır ve servis yapılır.
|