Diğer Yiyecekler

Malatya Mutfak Kültürü

Diğer Yiyecekler

KISIR

Tencerede su kaynatılır. Orta bulgurun üzerine bu su dökülür ve bulgurun açılması sağlanır. Açılan bulgurun üzerine salça, doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve marul doğranıp bunlar hep birlikte yoğrulur. Tabaklara konularak servis yapılır.

SAMUTLU ÇİĞLEME

Mercimek az haşlanır. Bir tavada yağda doğranmış kuru soğan, salçayla beraber yakılır. Üzerine su eklenir. Su kaynadığında buna orta bulgur unundan az eklenir. Azıcık da samut otu doğranarak aktarılır. 5 dk. kadar pişirilir.

Bu malzemeler beraberce yoğrulur, avuç içinde sıkılarak köfte dökülür ve yenilir.

BULGUR HERLESİ

Simit bulgur bir tencereye konulur. Su eklenir ve buna un karıştırılır. Yağ eritilerek eklenir, tuzu konulur ve pişirilir.

LAPA

Bir miktar su tencereye konularak kaynatılarak, üzerine yarım kilogram kadar düğür eklenir. Tuzu atıldıktan sonra karıştırılır. İyice pişmesi beklenir.

Başka bir tarafta bir tava içerisinde tereyağında soğan kavrulur. Pembeleştikten sonra pişmekte olan düğüre karıştırılır ve servis yapılır.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 2004 kez gösterilmiştir.