Sebze ve Meyvelerin Kurutma Haricinde Saklama Yolları

Pancar; toprağa gömülür. Kışın çıkartılarak yenilir.

Patates; serin ve karanlık bir yere konur. Böylece filizlenmesi önlenir.

Domates; domatesin olmamışları ki buna “hamşor” denilir, toplanır ve samana gömülür. Kışın çıkartılıp yenilir.

Biber; bir kat toprak, bir kat biber, üzerine bir kat toprak serpilir. Aralıklı olarak muhafaza edilir.

Üzüm; beyaz üzüm salkımlarının sapına ip bağlanarak tavana asılır. Taze olarak korunması sağlanır.

Armut; sarı armut pekmeze gömülerek saklanır.





 
Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 2282 kez gösterilmiştir.